Amerika blijft het land van de onbegrensde mogelijkheden en is één van de meest geschikte landen om een camper te huren! De kans is groot dat een camper huren in Amerika bovenaan jouw bucketlist staat. Geniet van de lange stranden die het land rijk is, rij langs bergplateaus en door tropische regenwouden, woestijnen of vulkaanlandschappen of bewonder arctische toendra’s en unieke rotsformaties, met af en toe een pitstop in een slaperig dorpje dat rechtstreeks uit een filmset komt of verwonder jezelf in ‘The Big Apple’. 

De verenigde staten van Amerika staat zowel bekend om zijn iconische bezienswaardigheden als zijn adembenemende landschappen. Binnen de grenzen van de verenigde staten vind je namelijk 's werelds meest unieke biodiversiteit en natuurwonderen!  Een prachtige route langs de Oostkust, waarbij je de kenmerkende steden combineert met de veelzijdige natuur of geniet van het natuurgeweld aan de majestueuze Westkust, afgewisseld met een gokje in Las Vegas. Het kan niet op! Populaire camper huur locaties in de Verenigde Staten zijn onder andere: San Francisco, Las Vegas, Los Angeles, New York, Miami, Orlando, Salt Lake City, Seattle

Lees meer

Gratis camperhuur offerte aanvragen

Huur een camper in Amerika bij Rentalcampers

Van compacte campers voor kleinere gezinnen of stellen tot luxe nieuwere campers met extra voorzieningen en comfort voor grotere gezinnen en reisgezelschappen tot meer dan 6 personen! Bekijk en vergelijk hier de verschillende campers van de camperverhuurders in de Verenigde Staten.

Cruise America logo.El Monte logo.Mighty logo.

 In welke steden kan ik een camper huren in Amerika?

Bij Rentalcampers kan je op meer dan 30 locaties een camper huren in Amerika, die allemaal met elkaar te combineren zijn. Zo kan je de meest gave one-way-trip maken, dit wordt zo genoemd als de huurcamper op een andere locatie wordt ingeleverd dan waar deze is opgehaald. Populaire camper huur locaties in Amerika zijn: Las Vegas, Los Angeles, Miami, Atlanta, Boston, Bozeman, Chicago, Denver, Dallas, Seattle, New York, Orlando, Phoenix, Salt Lake City, San Francisco, San Diego, Tampa, bekijk alle camper huur locaties die Rentalcampers aanbied...


Wat kost een camper huren in Amerika?

De kosten voor het huren van een camper in Amerika hangen af van een aantal factoren, waaronder:

- Het moment van reserveren. Een camper huren in Amerika word duurder hoe dichterbij de vertrekdatum!  
- Type camper en verhuurder. Ga je voor luxe, middenklasse of budget camper?  
- De huur periode. Hoeveel dagen wil je een camper huren in Amerika? Welke periode in het jaar?  
- De reisroute. Hoeveel mijlen ben je ongeveer van plan bent te af te leggen? Mijlen pakketten zijn namelijk een groot deel van de totaalprijs. 

Om een concrete prijs indicatie te kunnen geven voor een camper huren in Amerika, kun je bij Rentalcampers eenvoudig en snel een vrijblijvende offerte aanvragen!


Voordelig een camper huren in Amerika bij Rentalcampers

Rentalcampers zoekt altijd naar de voordeligste prijs en stuurt je binnen een dag een vrijblijvende offerte! De prijs voor het huren van een camper in Amerika word als volgt berekend:   

+ Kale camper huur prijs. Dag tarieven welke iedere week kunnen veranderen.   
+ (Verplichte) kosten. Toeslagen, afhankelijk van de plaatsen en verhuurder.   
+ Gekozen extra's. Extra opties of diensten zoals verzekeringen, mijlen pakketten, beddengoed etc.  
+ Sales tax. Word berekend over het totaal van de samengestelde camper huur (reservering) 

Vraag bij Rentalcampers in minder dan een minuut eenvoudig een offerte aan voor camper huur in Amerika!


Veelgestelde vragen over een camper huren in Amerika

Bekijk de meest gestelde vragen over camper huur in Amerika met onder andere de voordelen die het huren van een camper in Amerika bieden, Tips voor camper huur in Amerika en meer!

Camper huren in Amerika voordelen
 • Flexibiliteit: Door een camper te huren, heb je letterlijk een accommodatie op wielen, waarmee je naar de verschillende bestemmingen kan reizen zonder afhankelijk te zijn van specifieke locaties.
 • Kosteneffectief: Het huren van een camper kan qua kosten effectiever zijn dan hotels, vooral als je met een groep of met je familie reist. Je kunt geld besparen op maaltijden door in de camper te koken en je hoeft niet of minder te betalen voor aparte verblijfplaatsen en tevens niet meer voor vervoer.
 • Gemak: Het huren van een camper haalt de noodzaak weg om aparte accommodatie en vervoer te plannen. Je hebt alles wat je nodig hebt op één plek en hoeft niet steeds te verkassen, waardoor je reizen gemakkelijker en stressvrijer zijn.
 • Comfort: Veel moderne campers zijn uitgerust met alle voorzieningen die je nodig hebt voor een comfortabele verblijf, waaronder een keuken, badkamer, airconditioning en verwarming.
 • Toegankelijkheid: Het huren van een camper maakt het mogelijk om remote en idyllische locaties te bereiken waar je normaal gesproken wellicht niet terecht zal komen door de afhankelijkheid van accommodaties.
 • ervaring: Het huren van een camper biedt een unieke en avontuurlijke reiservaring die je het land op een andere manier laat zien.
Camper huren in Amerika leeftijd

Voor de campers die je via ons kunt huren in Amerika is de minimumleeftijd over het algemeen 21 jaar.

Camper huren in Amerika rijbewijs

In Amerika is het normale rijbewijs b geldig en is een internationaal rijbewijs daarbij niet vereist.

Camper huren in Amerika verzekering

Dit verschilt per verhuurder! Verzekeringen: beter voorkomen dan genezen. Bij de meeste verhuurders in Amerika heb je een goede basisverzekering met een eigen risico tussen de 1.500 - 2.000 Dollar en bij een aantal van de verhuurders is een aanvullende verzekering welke het eigen risico afkoopt een extra optie. Daarnaast bieden de meeste verhuurders ook een aanvullende aansprakelijkheidsverzekering aan welke je dekt voor schadeclaims van derden, dit noemen ze ook wel de SLI. We raden aan deze verzekering erbij te nemen. Bij sommige verhuurders zit dit al in de basisprijs inbegrepen. Je kunt via ons ook de Europeesche verzekering afsluiten. Deze verzekerd het eigen risico (koopt af) en verhoogd de aansprakelijkheid (SLI). De Europeesche is een externe verzekering buiten de verhuurders om.

Camper huren in Amerika mijlen

Nee! In Amerika is het zo dat mijlen niet zijn inbegrepen en mijl pakketten vallen dan ook onder de extra's. Als je over het aantal geboekte mijlen heen bent gegaan, betaal je achteraf ongeveer tussen de 0,40-0,45 USD per extra mijl en als je minder mijlen zou rijden dan je vooraf geboekt hebt, krijg je geen vergoeding hiervoor. Het is daarom slim om vooraf je reisroute globaal uit te stippelen, zodat je niet achteraf voor verrassingen staat. Bij de extra opties worden verschillende pakketten aangeboden van 100 mijl pakketten, 500 mijl pakketten, ongelimiteerd aantal mijlen tot de all inclusive pakketten waarbij onder andere ongelimiteerd aantal mijlen zijn inbegrepen!

Waar kan je bij Rentalcampers een camper huren in Amerika?

Bij Rentalcampers kan je in Amerika een camper huren op meer dan 30 locaties welke allemaal met elkaar te combineren zijn. Op de ene locatie de camper ophalen, op een andere locatie inleveren. Dit zorgt voor meer ruimte en flexibiliteit, waardoor het dus mogelijk is fantastische one ways te maken. De camper moet wel op de vooraf geboekte locatie worden ingeleverd en kan niet zomaar op een niet geboekte locatie worden ingeleverd. 

Camper huren in Amerika tips
 • Onderzoek verhuurbedrijven: Zoek naar een betrouwbaar en professioneel verhuurbedrijf met een goede reputatie. Rentalcampers werkt alleen samen met professionele camper verhuurders en dus niet particulier!
 • Controleer de staat van de camper: Voordat je de camper in ontvangst neemt, inspecteer je deze grondig en zorg je ervoor dat hij in goede staat is, met alle apparaten en systemen die correct werken. Enige op of aanmerkingen dient je direct te melden en ter plaatse op te lossen met de camper verhuurder.
 • Plan je route: Bepaal (globaal) de route die je wilt maken en bekijk hoeveel mijlen je ongeveer gaat afleggen. Dit zorgt ervoor dat je goed weet hoeveel mijlen pakketten je nodig hebt en dit zorgt weer voor een betere prijs.
 • Pak verstandig in: Zorg dat je alle nodige spullen voor je reis meeneemt en het is aan te raden reistassen te gebruiken in plaats van harde kunststof koffers. Dit is makkelijker op te bergen in de camper!
 • Neem de tijd om te begrijpen hoe alle systemen in de camper werken tijdens het ophalen van de camper. Stel vragen bij onduidelijkheden en zorg er zo voor dat je goed voorbereid kan vertrekken!
Niet toegestane rijgebieden

Je kunt naar alle staten door heel Amerika reizen. Er zijn wel een aantal gebieden waar er schriftelijk toestemming van de verhuurder ter plaatse voor nodig is. Dit zijn vaak de afgelegen en minder begaanbare gebieden. Dit is te vinden in de informatie per verhuurder. Reis restricties/ verboden rijgebieden: Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen in Alaska, Yukon, Northwest Territories en Newfoundland, Reizen naar Mexico, Reizen door Death Valley van Juli tot en met Augustus (dit in verband met de extreme hitte), Rijden in New York City (center)/Manhattan in verband met voertuighoogte, parkeren en propaangas wat verboden is in de onderwater/ondergrond tunnels.

Hoelang is een offerte voor camperhuur in Amerika bij Rentalcampers geldig?

De prijs wordt elke week bijgewerkt door de verhuurders aan de hand van vraag en aanbod (flexprijzen). De prijs van een camper is dan ook nooit langer dan een week geldig. De prijs hoeft op korte termijn niet altijd te veranderen maar dit is niet gegarandeerd. Over het algemeen wordt het huren van een camper geleidelijk duurder. Hoe dichterbij de vertrekdatum hoe prijziger het wordt. 
Pas bij een definitieve boeking staat de prijs vast.

Is een camper huren in Amerika voordeliger als je dichter bij de vertrekdatum boekt?

Nee! Over het algemeen worden de camper prijzen in Amerika duurder hoe dichter bij de vertrekdatum. Des te eerder je boekt des te voordeliger de prijs zal zijn (er zijn uitzonderingen). Wees er vroeg bij en profiteer onder andere van de vroeg boek kortingen.

Zijn er tolwegen in Amerika?

Vooral in en rond de steden zijn veel tolwegen. Er zijn een aantal mogelijkheden voor de kosten van Tolwegen te betalen, zoals  All Electronic Tolling waarbij er niet lokaal betaald kan worden, maar er foto's van het kenteken worden gemaakt om gebruik te maken van de tolwegen. Je bent zelf vervolgens verantwoordelijk voor het betalen van de kosten. Dit kan op twee manieren aan je worden gefactureerd. De verhuurder zorgt ervoor dat alle informatie bij de tol organisatie komt, waardoor deze jou direct kunnen factureren en het niet via de verhuurder loopt en de tweede manier is dat de verhuurder de kosten aan je berekent, waarbij er een administratie toeslag van USD 10 per camper huur wordt berekend.

Welke campers kan je huren in Amerika bij Rentalcampers?

Rentalcampers bied veel mogelijkheden bij verschillende grote camperverhuurders voor het huren van camper in Amerika. Van comfortabele twee-persoons-campers tot de luxe, nieuwere campers voor het hele gezin. Voor iedere wens en budget vind je een passende camper tegen voordelige tarieven bij Rentalcampers! Bekijk en vergelijk het camper aanbod van camperverhuurders: Cruise America, El Monte en Mighty en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan bij Rentalcampers!