Camper huren in Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk is een prachtig eiland verdeeld in vier verschillende landen die allemaal hun eigen bijdrage hebben geleverd aan de geschiedenis en dus hun eigen cultuur hebben ontwikkeld. Van Edinburgh en Londen tot Belfast in Noord-Ierland. Het Verenigd Koninkrijk bestaat uit Groot-Brittannië (Engeland, Wales en Schotland) en een klein stukje Noord-Ierland op het andere eiland. Het leuke aan het Verenigd Koninkrijk is dat het mooier is dan je je voorstelt en dat de omgeving rijk is aan geschiedenis.

Binnen het Verenigd Koninkrijk zijn er veel overeenkomsten tussen de verschillende landen, maar ook contrasten en culturele verschillen. Dit alles is gehuld in een prachtige natuur die je op dit eiland kunt vinden! Bij Rentalcampers kun je een camper huren in Engeland en Schotland, in steden als Edinburgh, London, Bristol en Preston

Lees meer

Vrijblijvende camper offerte aanvragen

Huur een camper in het Verenigd Koninkrijk bij Rentalcampers

Bij Rentalcampers kun je kiezen uit een ruim aanbod in campers. Van compacte tweepersoons campers tot luxe en volledig geïntegreerde campers geschikt voor families en grote reisgezelschappen. De campers zijn afkomstig van Europa's leidende camper fabrikanten zoals Sunlight, Dethleffs en Crosscamp. Bekijk en vergelijk de verschillende campers van Mcrent in het Verenigd Koninkrijk en vraag eenvoudig en snel een vrijblijvende offerte aan!

''''

Waarom Verenigd Koninkrijk een perfecte camper huur bestemming is

Het verenigd Koninkrijk is ongeveer zes keer zo groot als Nederland en heeft vier verschillende landen welke allemaal een eigen deel hebben bijgedragen aan de geschiedenis en eigen cultuur hebben. Je kan een campereis in een van de landen maken of een camperreis maken waar je langs de mooiste plekken van meerdere landen gaat. Een camper huren heeft al velen voordelen en in het Verenigd Koninkrijk is wildkamperen of te wel vrijstaan met de camper ook toegestaan (er zijn uitzonderingen). Dit maakt het compleet, ultieme vrijheid. Ervaar de mooie kanten van het eiland en de verschillende steden en culturen die de landen met zich meebrengen.

Tarn Hows Ambleside in het Verenigd Koninkrijk.

Van de White Cliffs off Dover in Engeland, Snowdonia National park in Wales tot het prachtige Schotse Isle of Skye en alles ertussenin. Het Verenigd Koninkrijk heeft werkelijk waar prachtige middeleeuwse authentieke steden en dorpen, prachtige kustgebieden als zowel een groen binnenland, van bergplateaus tot de Britse shires in de rollende heuvel gebieden. Het huren van een camper heef geeft je de vrijheid om je eigen route uit te stippelen zonder afhankelijk te zijn van accommodatie. Door heel het Verenigd Koninkrijk heb je veel campings en je kan op vrij kamperen.

 

In welke steden kan ik een camper huren in het Verenigd Koninkrijk?

Bij Rentalcampers kan je een camper huren in het Verenigd Koninkrijk in de volgende steden: Edinburgh, London, Bristol, Preston en Rye.

 

Wat kost een camper huren in het Verenigd Koninkrijk? 

Bij Rentalcampers zoeken we naar de voordeligste prijs. De kosten voor een camper huren het Verenigd Koninkrijk zijn afhankelijk van een aantal factoren! Het is dan ook niet mogelijk om een globale prijs te kunnen geven voor camperhuur in het Verenigd Koninkrijk. Vraag snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aan om een concrete prijs indicatie te ontvangen. Het kost je nog geen minuut van je tijd! 

 

Veelgestelde vragen over een camper huren in het Verenigd Koninkrijk

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen over camperhuur in het Verenigd Koninkrijk! Aarzel niet ons te contacteren bij meer vragen of opmerkingen. 

Wat kost het om een camper te huren in het Verenigd Koninkrijk?

De kosten voor het huren van een camper in het Verenigd Koninkrijk zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

 • Periode van huur
 • Lengte van de huur
 • De camperverhuurder en camper type
 • Tijd van reserveren

Om een concrete prijsopgave te krijgen voor camper huur in het Verenigd Koninkrijk, kun snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen bij Rentalcampers!

Hoe word de prijs voor de huurcamper in het Verenigd Koninkrijk berekend? 

De camper huur prijs word als volgt berekend: 

 • Prijs voor de kale huur van de camper
 • + toeslagen (eventueel verplichte bijkomende kosten)
 • + geboekte extra opties/ diensten

Om een specifieke prijsopgave te krijgen voor het huren van een camper in het Verenigd Koninkrijk, kun je bij Rentalcampers een gratis offerte aanvragen!

Is camper huur in het Verenigd Koninkrijk inclusief verzekering?

In het Verenigd Koninkrijk zit er een verzekering inbegrepen in de huurprijs met een gereduceerd (verlaagd) eigen risico. In het Verenigd Koninkrijk wordt er in het algemeen geen aanvullende verzekering die het eigen risico afkoopt of verder verlaagd als extra optie bij de verhuurders aangeboden. Wij bieden de Europeesche aan. Deze verzekering dekt het eigen risico (koopt af). Wanneer het bij de verhuurder zelf dus niet mogelijk is het eigen risico volledig af te kopen of dusdanig te verlagen is de Europeesche een goede optie. Specifieke verzekeringsinformatie kan je per desbetreffende verhuurder vinden op de website.

Is camper huur in het Verenigd Koninkrijk inclusief kilometers?

Ja! In het Verenigd Koninkrijk zijn kilometers over het algemeen inbegrepen in de huurprijs van de camper. Bij Speciale aanbiedingen kan het zo zijn dat er wel kosten worden berekend voor kilometers. Dit word dan duidelijk aangegeven!

Wat zijn de voordelen van het huren van een camper in het Verenigd Koninkrijk?
 • Allereerst biedt het flexibiliteit doordat je op elk moment verschillende bestemmingen kunt bereiken zonder beperkt te worden door specifieke locaties.
 • Daarnaast is het kosteneffectief, vooral voor meerdere personen of families, doordat je de kosten deelt en bespaart op maaltijden en accommodatiekosten en geen apart vervoer hoeft te regelen.
 • Het is ook gemakkelijk omdat accommodatie en vervoer in één worden gecombineerd, wat de reis vereenvoudigt, gemakkelijker en relaxter maakt.
 • Bovendien bieden moderne campers verschillende voorzieningen, zoals een keuken, badkamer, airconditioning en verwarming, waardoor het comfortabel reizen is.
 • Je kunt met een camper afgelegen en idyllische locaties bereiken die anders niet toegankelijk zouden zijn vanwege het ontbreken van accommodaties.
 • Ten slotte biedt het huren van een camper een unieke en avontuurlijke reiservaring, waarmee je het land op een andere manier kunt ontdekken.
Wat zijn handige tips voor het huren van een camper in het Verenigd Koninkrijk?
 • Kies altijd voor een professioneel en betrouwbaar verhuurbedrijf met een goede reputatie. Rentalcampers werkt uitsluitend samen met professionele camperverhuurbedrijven en niet met particuliere verhuurders.
 • Controleer bij het ophalen van de camper de staat ervan en meld onmiddellijk eventuele vragen of opmerkingen aan de verhuurder ter plaatse, zodat je problemen direct ter plaatse kunt oplossen voordat je de camper meeneemt.
 • Probeer gebruik te maken van reistassen in plaats van harde koffers, omdat deze gemakkelijker op te bergen zijn in de camper.
 • Zorg ervoor dat je begrijpt hoe alle systemen werken bij het ophalen van de camper en stel vragen als er onduidelijkheden zijn, zodat je goed voorbereid de weg op kunt gaan!
Welk rijbewijs heb ik nodig in het Verenigd Koninkrijk?

In het Verenigd Koninkrijk is het normale rijbewijs b geldig en is een internationaal rijbewijs niet vereist.

Wat is de minimale leeftijd voor het huren van een camper in het Verenigd Koninkrijk?

Voor de campers die je bij ons kunt boeken in het Verenigd Koninkrijk geld over het algemeen een minimumleeftijd van 25 jaar met tem minste twee jaar in bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Bij een aantal camper type in het Verenigd Koninkrijk moet je tenminste drie jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Waar in het Verenigd Koninkrijk kan ik de camper ophalen en inleveren?

In het Verenigd Koninkrijk kan je een camper huren in Edinburgh, London, Preston en Rye. In het Verenigd Koninkrijk moeten de campers op dezelfde locatie worden ingeleverd. Er kunnen bestemmingen zijn waar er one ways gemaakt kunnen worden. Heb je dus toch een bepaalde aanvraag contacteer ons dan.

Naar welke landen in Europa kan ik met de huurcamper vanuit het Verenigd Koninkrijk reizen?

Over het algemeen is het toegestaan om met de huur camper naar alle landen in Europa te reizen, ongeacht waar je de camper ophaalt. Voor de locaties Mcrent Nottingham, McRent Rye en McRent Huddersfield zijn reizen buiten het Verenigd Koninkrijk niet toegestaan. Dit zijn de landen waar je niet met de huur camper naar toe mag reizen: Belarus, Kosovo, Moldavië, Marokko, Rusland, Turkije en Oekraïne. Het reizen naar deze landen is enkel toegestaan als hiervoor schriftelijk toestemming voor gegeven is door de verhuurder ter plaatse.

Hoe lang is een offerte camper huur in het Verenigd Koninkrijk geldig?

De prijs wordt elke week bijgewerkt door de verhuurders aan de hand van vraag en aanbod. De prijs van een camper is dan ook nooit langer dan een week geldig. De prijs hoeft op korte termijn niet altijd te veranderen maar dit is niet gegarandeerd.

Is een camper huren in het Verenigd Koninkrijk voordeliger als je dichter bij de vertrekdatum boekt?

Nee! Over het algemeen worden de camper prijzen in het Verenigd Koninkrijk duurder hoe dichter bij de vertrekdatum. Des te eerder je boekt des te voordeliger de prijs zal zijn (er zijn uitzonderingen). Wees er vroeg bij en profiteer zo van de meest voordelige prijzen.