Camper huren in Frankrijk

Zoals de Fransen zeggen, 'La vita è bella', is Frankrijk altijd een goed idee! Het land van de baguette, wijn, kaas en de Eiffeltoren. De beroemde cultuur en unieke architectuur inspireren landen over de hele wereld. Van cafés en bistro's tot dorpsmarkten op het plein. Frankrijk staat bekend om zijn authentieke middeleeuwse dorpen en zijn overweldigende variatie in landschappen.

Van de met sneeuw bedekte bergtoppen in de Franse Alpen en de middeleeuwse dorpen in Languedoc-Roussillon tot de prachtige stranden omringd door rotsen aan de Côte d'Azur en de Franse Rivièra. Zie je jezelf al toeren met de camper door de Pyreneeën richting de Franse Rivièra? Je kunt in Frankrijk een camper huren in Lyon, Nantes, Parijs, Poitiers en Rouen.

Lees meer

Vrijblijvende camper offerte aanvragen

Huur een camper in Frankrijk bij Rentalcampers

Bij Rentalcampers kun je kiezen uit een breed aanbod aan campers, verschillend van kleine tweepersoons modellen tot grote, luxere campers die ideaal zijn voor families en grote reisgezelschappen. De campers zijn vervaardigd door toonaangevende fabrikanten in de camper branche, zoals Sunlight, Dethleffs en Crosscamp. Als je geïnteresseerd bent in het huren van een camper in Frankrijk, bekijk dan het aanbod van Mcrent Frankrijk en vraag vandaag nog gemakkelijk en snel een gratis offerte aan.

''''

Waarom Frankrijk een perfecte camper huur bestemming is

Frankrijk heeft 6 locaties door het hele land waar je een camper kan huren. Wat voor reis en route je dan ook in gedachten hebt, er is een locatie in de buurt! Op nog geen 5 uur rijden van Amsterdam vandaag liggen er al twee plaatsen waar je een camper zou kunnen huren, Parijs en Rouen. Je camper huren in Amsterdam en vanuit daar de reis beginnen kan natuurlijk ook! Van een relaxte campervakantie langs de middellandse zee tot een avontuurlijke camperreis door de berglandschappen van Zuid-Frankrijk.

Gorge du Verdon in Frankrijk.

Je kan alle kanten op! In Frankrijk vind je de mooiste en grootste campings van Europa! Vooral op het gebied van campings voor het gezin met kinderen kunnen er weinig bestemmingen tippen aan Frankrijk. Grote zwemparadijzen, buitensportactiviteiten, restaurants, winkels en hele animatieteams voor de kinderen is wat je op een doorsnee camping in Frankrijk al kan vinden. Je kan dus een leuke afwisseling maken van grote campings tot de wat meer kleinschalige kampeerplaatsen waar je wat meer in de natuur bent.  Hoewel het officieel niet is toegestaan kan je in Frankrijk op veel locaties wildkamperen. Met toestemming van lokale autoriteiten zijn er genoeg regio's waar wildkamperen toegestaan wordt.


In welke steden kan ik een camper huren in Frankrijk?

Bij Rentalcampers kan je een camper huren in Frankrijk in de volgende steden: Lyon, Nantes, Parijs, Poitiers en Rouen

 

Wat kost een camper huren in Frankrijk? 

Bij Rentalcampers zoeken we naar de voordeligste prijs. De kosten voor een camper huren Frankrijk zijn afhankelijk van een aantal factoren! Het is dan ook niet mogelijk om een globale prijs te kunnen geven voor camperhuur in Frankrijk. Vraag snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aan om een concrete prijs indicatie te ontvangen. Het kost je nog geen minuut van je tijd! 

 

Veelgestelde vragen over een camper huren in Frankrijk

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen over camperhuur in Frankrijk! Aarzel niet ons te contacteren bij meer vragen of opmerkingen. 

Wat kost het om een camper te huren in Frankrijk?

De kosten van het huren van een camper in Frankrijk zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder: 

 • De huurperiode
 • camper huur lengte
 • Soort camper en verhuurbedrijf
 • Het moment van reserveren

Om een specifieke prijs indicatie te kunnen geven voor camper huur in Frankrijk, kun je bij Rentalcampers snel en eenvoudig een gratis offerte aanvragen!

Hoe word de prijs voor de huurcamper in Frankrijk berekend?

De prijs voor de huur camper word als volgt berekend: 

 • De basis camper huurprijs
 • + bijkomende toeslagen (eventuele verplichte kosten)
 • + extra's (gekozen opties/diensten)

Om een concrete prijs indicatie te geven voor het huren van een camper in Frankrijk, kun je bij Rentalcampers een gratis offerte aanvragen!

Is camper huur in Frankrijk inclusief verzekering?

In Frankrijk zit er een verzekering inbegrepen in de huurprijs met een gereduceerd (verlaagd) eigen risico. In Frankrijk wordt er bij de verhuurder zelf nog een aanvullende verzekering als extra optie aangeboden welke het eigen risico halveert. Ook bieden wij de Europeesche aan. Deze verzekering dekt het eigen risico (koopt af). Wanneer het bij de verhuurder zelf dus niet mogelijk is het eigen risico volledig af te kopen of dusdanig te verlagen is de Europeesche een goede optie. Specifieke verzekeringsinformatie kan je per desbetreffende verhuurder vinden op de website.

Is camper huur in Frankrijk inclusief kilometers?

Ja! In Frankrijk zijn kilometers over het algemeen inbegrepen in de huurprijs van de camper. Bij Speciale aanbiedingen kan het zo zijn dat er wel kosten worden berekend voor kilometers. Dit word dan duidelijk aangegeven!

Wat zijn de voordelen van het huren van een camper in Frankrijk?
 • De flexibiliteit en vrijheid om te reizen naar verschillende bestemmingen zonder afhankelijk te zijn van accommodatie ter plaatse.
 • Kosteneffectiviteit door besparingen op leefkosten, accommodatie en apart vervoer!
 • Gemak door gecombineerde accommodatie en vervoer.
 • Comfort door moderne campers met voorzieningen zoals keuken, badkamer, airconditioning en vrijwel alle luxe die je nodig hebt!
 • Toegankelijkheid tot afgelegen en idyllische locaties die anders moeilijker mogelijk zouden zijn vanwege gebrek aan accommodatie.
Wat zijn handige tips voor het huren van een camper in Frankrijk?
 • Het is verstandig om een professioneel en betrouwbaar camperverhuurbedrijf te kiezen met een goede reputatie. Rentalcampers werkt uitsluitend samen met professionele verhuurbedrijven en niet met particuliere verhuurders.
 • Bij het ophalen van de camper is het belangrijk om de staat van de camper te controleren en eventuele vragen of opmerkingen direct aan de verhuurder ter plaatse te melden. Zo kunnen eventuele problemen opgelost worden voordat je vertrekt.
 • Het is raadzaam om reistassen in plaats van harde koffers te gebruiken, omdat deze gemakkelijker op te bergen zijn in de camper.
 • Vergeet niet om bij het ophalen van de camper alle systemen goed te begrijpen en vragen te stellen als iets niet duidelijk is. Op die manier ben je goed voorbereid op de reis die voor je ligt!
Welk rijbewijs heb ik nodig in Frankrijk?

In Frankrijk is het normale rijbewijs b geldig en is een internationaal rijbewijs niet vereist.

 

Wat is de minimale leeftijd voor het huren van een camper in Frankrijk?

Voor de campers die je bij Rentalcampers kan huren in Frankrijk geld over het algemeen een minimumleeftijd van 21 jaar en daarbij dien je ten minste drie jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een aantal camper typen in Frankrijk hebben een minimumleeftijd van 25 jaar.

Waar in Frankrijk kan ik de camper ophalen en inleveren?

In Frankrijk kan je een camper huren in Caen, Lyon, Nantes, Parijs, Poitiers en Rouen. In Frankrijk moeten de campers op dezelfde locatie worden ingeleverd. Er kunnen bestemmingen zijn waar er one ways gemaakt kunnen worden. Heb je dus toch een bepaalde aanvraag contacteer ons dan.
 

Naar welke landen in Europa kan ik met de huurcamper vanuit Frankrijk reizen?

Over het algemeen is het toegestaan om met de huur camper naar alle landen in Europa te reizen, ongeacht waar je de camper ophaalt. Het reizen naar niet veilige en oorlogsgebieden is niet toegestaan. Dit zijn de landen waar je niet met de huur camper naar toe mag reizen: Belarus, Kosovo, Moldavië, Marokko, Rusland, Turkije en Oekraïne. Het reizen naar landen buiten Europa is enkel toegestaan als hiervoor schriftelijk toestemming voor gegeven is door de verhuurder ter plaatse.

Hoe lang is een offerte camper huur in Frankrijk geldig?

De prijs wordt elke week bijgewerkt door de verhuurders aan de hand van vraag en aanbod. De prijs van een camper is dan ook nooit langer dan een week geldig. De prijs hoeft op korte termijn niet altijd te veranderen maar dit is niet gegarandeerd.

Is een camper huren in Frankrijk voordeliger als je dichter bij de vertrekdatum boekt?

Nee! Over het algemeen worden de camper prijzen in Frankrijk duurder hoe dichter bij de vertrekdatum. Des te eerder je boekt des te voordeliger de prijs zal zijn (er zijn uitzonderingen). Wees er vroeg bij en profiteer zo van de meest voordelige prijzen.