Als je dacht dat Amerika groot was, bekijk dan Canada eens op de kaart. Het is het op één na grootste land ter wereld. De grote steden aan de west- en oostkust hebben maar liefst 6 verschillende tijdzones en een ongerepte wildernis ertussenin. Van majestueuze bergketens, arctische poolgebieden en oerbossen tot vulkaanlandschappen en zoetwatermeren. Wist je dat je ongeveer twee miljoen zoetwatermeren in Canada kunt vinden? Dit is maar liefst 7% van al het zoetwater op de wereld!

Naast prachtige natuur heeft Canada een variatie aan fantastische steden. Terwijl je in de meeste delen van het land vooral de Britse en Franse invloeden tegenkomt, is Canada vooral in de grote metropolen erg multicultureel. Het Franse Montreal Montreal en Quebec aan de Oostkust en het multiculturele Vancouver en Calgary aan de Westkust. Elke stad heeft zo zijn charmes en culinaire hoogstandjes! Van het buitengewoon goede zeevoedsel in Vancouver, de authentieke poutine in Quebec tot een Lobster roll in Halifax.

Lees meer

Gratis camperhuur offerte aanvragen

Huur een camper in Canada bij Rentalcampers

Rentalcampers biedt jouw volgende roadtrip comfort en stijl .Van compacte campers voor kleine gezinnen en stellen tot luxe nieuwere modellen met extra gemakken voor grotere gezinnen en reisgezelschappen. Bekijk en vergelijk hier de verschillende campers van de camperverhuurders in Canada!

''''  ''''


In welke steden kan ik een camper huren in Canada?

Rentalcampers biedt In Noord-Amerika meer dan 30 locaties waar je een camper kan huren waaronder 7 steden in Canada, welke allemaal met elkaar te combineren zijn. Je kunt de meest fantastische one way camper reizen maken door de camper op een andere locatie in te leveren dan waar je deze hebt opgehaald, dit wordt ook wel een one way-huur genoemd. Dit zijn de locaties en staten waar je een camper kan huren in Canada: Calgary, Halifax, Montreal, Toronto, Vancouver, Edmonton, Whitehorse, bekijk alle camper huur locaties die Rentalcampers aanbied in Noord-Amerika….


Wat kost het om een camper te huren in Canada?

De kosten voor het huren van een camper in Canada worden beïnvloed door een aantal factoren, waaronder:

- Het tijdstip van boekenEen camper huren in Canada word prijziger hoe dichterbij de vertrekdatum!
- Het soort camper en de verhuurder. Kies je voor luxe, comfort of een budgetvriendelijke camper?
- De huurperiode. Hoeveel dagen wil je de camper huren in Canada? Welke periode? 
- De reisroute. Hoeveel afstand in kilometers wil je ongeveer afleggen? Kilometer pakketten maken namelijk een groot deel uit van de totaalprijs.

Om precies te weten hoeveel een camper huren in Canada jouw gaat kosten, kun je snel en eenvoudig een gratis offerte aanvragen bij Rentalcampers, zonder verplichtingen!


Voordelig een camper huren in Canada bij Rentalcampers

Bij Rentalcampers zoeken we naar de voordeligste prijs en sturen we je binnen een dag een vrijblijvende offerte! De prijs voor het huren van een camper in Canada word op de volgende manier berekend: 

+ Basis huurprijs van de camper. Dag prijzen welke iedere week kunnen veranderen. 
+ Verplichte kosten. Zoals toeslagen, verschilt per verhuurder. 
+ Extra opties/diensten die je bij de camper huur reserveert. 
+ Sales tax. 
Word berekend over het totaal van jouw samengestelde camper huur (boeking) 

Vraag bij Rentalcampers snel en eenvoudig een offerte aan voor camper huur in Canada! Het kost slechts 1 minuut van je tijd!

 

Veel gestelde vragen over een camper huren in Canada

Bekijk de meest gestelde vragen over camper huur in Canada met onder andere de voordelen die het huren van een camper in Canada bieden, Tips voor camper huur in Canada en meer!

Camper huren in Canada voordelen
 • Flexibiliteit: Het huren van een camper geeft je de vrijheid om op eigen tempo te reizen en te verkennen. Je kunt je route, bestemming en reisplan kiezen zonder beperkt te worden door accommodatie en vervoer.
 • Comfort: Een camper biedt al het comfort van huis terwijl je onderweg bent, met inbegrip van een bed, keuken en sanitaire voorzieningen.
 • Kosteneffectiviteit: Het huren van een camper kan een kosteneffectieve manier zijn om te reizen, vooral als je met grote reisgezelschappen reist. Door je eigen keuken en slaapplek te hebben, kun je geld besparen op maaltijden en accommodatie.
 • Gemak: Het huren van een camper haalt de noodzaak weg om je zorgen te maken over het vinden van accommodatie en eetmogelijkheden tijdens je reis, aangezien je alle noodzakelijkheden aan boord hebt.
 • ervaring: Het huren van een camper biedt je de kans om de indrukwekkende natuurlijke schoonheid en majestueuze wegen van Canada op een unieke en avontuurlijke manier te ervaren. Je zult bezienswaardigheden zien en plaatsen bezoeken waar je wellicht anders niet voor zou kiezen!
 • Toegankelijkheid: Met een camper kun je naar afgelegen en minder bekende locaties reizen die niet gemakkelijk bereikbaar zijn. Je bent niet afhankelijk van accommodatie en vervoerstijden.
Camper huren in Canada leeftijd

De minimumleeftijd om een camper te huren in Canada kan varieren per verhuurbedrijf, maar is over het algemeen 21 jaar. Sommige verhuurbedrijven kunnen een hogere minimumleeftijd hebben of een toeslag vragen voor bestuurders onder een bepaalde leeftijd. Het is altijd het beste om de voorwaarden van het specifieke verhuurbedrijf te controleren voordat je een reservering maakt.

Camper huren in Canada rijbewijs

In Canada is het normale rijbewijs b geldig en is een internationaal rijbewijs daarbij niet vereist.

Camper huren in Canada verzekering

Dit verschilt per verhuurder! Bij de meeste verhuurders in Canada heb je een goede basisverzekering met een eigen risico tussen de 1.500 - 2.000 Dollar en bij een aantal van de verhuurders is een aanvullende verzekering welke het eigen risico afkoopt een extra optie. Daarnaast bieden de meeste verhuurders ook een aanvullende aansprakelijkheidsverzekering aan welke je dekt voor schadeclaims van derden, dit noemen ze ook wel de SLI. We raden aan deze verzekering erbij te nemen. Bij sommige verhuurders zit dit al in de basisprijs inbegrepen. Je kunt via ons ook een de Europeesche verzekering afsluiten. Deze verzekerd het eigen risico (koopt af) en verhoogd de aansprakelijkheid (SLI). De Europeesche is een externe verzekering buiten de verhuurders om.

Camper huren in Canada kilometers

Nee! In Canada is het zo dat kilometers niet zijn inbegrepen en kilometer pakketten vallen dan ook onder één van de extra opties. Als je over het aantal kilometers heen bent gegaan betaal je achteraf ongeveer tussen de 0,40-0,45 CAD per extra kilometer en als je minder kilometer zou rijden dan je vooraf geboekt hebt krijg je geen vergoeding hiervoor. Het is daarom slim om vooraf je reisroute globaal uit te stippelen, zodat je niet achteraf voor verrassingen staat. Bij de extra opties worden verschillende pakketten aangeboden van 100 kilometer pakketten, 500 kilometer pakketten, 800 kilometer pakketten, ongelimiteerd aantal kilometer tot de all inclusive pakketten waarbij onder andere ongelimiteerd aantal kilometer zijn inbegrepen!

Waar kan je bij Rentalcampers een camper huren in Canada?

In Canada kan je een camper huren op 7 locaties welke allemaal met elkaar te combineren zijn. Op de ene locatie de camper ophalen, op een andere locatie inleveren. Dit zorgt voor meer ruimte en flexibiliteit waardoor het dus mogelijk is fantastische one ways te maken. De camper moet wel op de vooraf geboekte locatie worden ingeleverd en kan niet zomaar op een niet geboekte locatie worden ingeleverd. 

Camper huren in Canada tips
 • Plan je reisroute vooraf en bepaal hoeveel kilometers je ongeveer zult afleggen om te weten hoeveel kilometer pakketten je nodig hebt. Dit kan je helpen om een betere prijs te krijgen.
 • Verstandig inpakken is belangrijk. Neem alleen de nodige spullen mee en gebruik reistassen in plaats van harde kunststof koffers, die makkelijker op te bergen zijn in de camper.
 • Huur een camper van een professioneel verhuurbedrijf met een goede reputatie. Rentalcampers werkt alleen samen met professionele camperverhuurders en niet met particulieren.
 • Inspecteer de camper zorgvuldig voordat je hem aanneemt om ervoor te zorgen dat hij in goede staat is en alle apparaten en systemen correct werken. Meld eventuele opmerkingen en vragen onmiddellijk aan de verhuurder van de camper en los deze ter plaatse op.
 • Neem de tijd om te begrijpen hoe alle systemen in de camper werken voordat je vertrekt. Stel vragen als er onduidelijkheden zijn en bereid je goed voor op je reis.
Niet toegestane rijgebieden

Je kunt naar alle staten door heel Canada reizen. Er zijn wel een aantal gebieden waar er schriftelijk toestemming van de verhuurder ter plaatse voor nodig is. Dit zijn vaak de afgelegen en minder begaanbare gebieden. Dit is te vinden in de informatie per verhuurder. Reis restricties/ verboden rijgebieden: Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen in Alaska, Yukon, Northwest Territories en Newfoundland, Reizen naar Mexico, Reizen door Death Valley van Juli tot en met Augustus (dit in verband met de extreme hitte), Rijden in New York City (center)/Manhattan in verband met voertuighoogte, parkeren en propaangas wat verboden is in de onderwater/ondergrond tunnels.

Hoelang is een offerte voor camperhuur in Canada bij Rentalcampers geldig?

De prijs wordt elke week bijgewerkt door de verhuurders aan de hand van vraag en aanbod (flexprijzen). De prijs van een camper is dan ook nooit langer dan een week geldig. De prijs hoeft op korte termijn niet altijd te veranderen maar dit is niet gegarandeerd. Over het algemeen wordt het huren van een camper geleidelijk duurder. Hoe dichterbij de vertrekdatum hoe prijziger het wordt.
Pas bij een definitieve boeking staat de prijs vast.

Is een camper huren in Canada voordeliger als je dichter bij de vertrekdatum boekt?

Nee! Over het algemeen worden de camper prijzen in Canada duurder hoe dichter bij de vertrekdatum. Des te eerder je boekt des te voordeliger de prijs zal zijn (er zijn uitzonderingen). Wees er vroeg bij en profiteer onder andere van de vroeg boek kortingen.

Zijn er tolwegen in Canada?

Vooral in en rond de steden zijn veel tolwegen. Er zijn een aantal mogelijkheden voor de kosten van Tolwegen te betalen. All Electronic Tolling waarbij er niet lokaal betaald kan worden maar er foto's van het kenteken worden gemaakt om gebruik te maken van de tolwegen. Je bent zelf vervolgens verantwoordelijk voor het betalen van de kosten. Dit kan op twee manieren aan je worden gefactureerd. De verhuurder zorgt ervoor dat alle informatie bij de tol organisatie komt waardoor deze jou direct kunnen factureren en het niet via de verhuurder loopt en de tweede manier is dat de verhuurder de kosten aan je berekent waarbij er een administratie toeslag van CAD 10 per camper huur wordt berekend.

Welke campers kan je huren in Canada bij Rentalcampers?

Er zijn talloze opties beschikbaar bij diverse grote camperverhuurders in Canada. Van comfortabele campers voor twee personen tot luxe, moderne campers voor het hele gezin. Er is een camper beschikbaar die aan elke wens en budget voldoet, tegen de aantrekkelijke tarieven van Rentalcampers. Bekijk en vergelijk het aanbod van camperverhuurders Cruise Canada en Canadream. Vraag vandaag nog een gratis offerte aan bij Rentalcampers!