Camper huren in Noorwegen

De fjorden trotseren, de Noorse cultuur opsnuiven in Trondheim en via The Atlantic Road verschillende Noorse eilanden verkennen. Wil je het echte Noorwegen ontdekken, in alle vrijheid? Een camper huren in Noorwegen zorgt ervoor dat je het hele land kunt ontdekken en zelf bepaalt welke routes je rijdt. Noorwegen is misschien wel een van de meest geschikte landen om een camper te huren. Het maakt deel uit van Scandinavië en ligt in het noorden van Europa.

Ongeveer de helft van de gehele bevolking van Noorwegen leeft in het zuiden van het land, in de omgeving van de hoofdstad Oslo. Het grootste deel van het land bestaat uit ongerepte natuur met berglandschappen, schitterende kustlijnen met duizenden eilanden en prachtige gletsjerfjorden. Van de adembenemende Geirangerfjord route, de torenhoge zeebergen van de Lofoten tot het authentieke Bergen.In Noorwegen kan je een camper huren in Oslo, Nordkjosbotn, Bergen en Bjerkvik

Lees meer

Vrijblijvende camper offerte aanvragen

Huur een camper in Noorwegen bij Rentalcampers

Rentalcampers bied een breed aanbod van verschillende campers! Variërend van compacte tweepersoons campers tot volledig geïntegreerde campers geschikt voor grotere gezinnen en reisgezelschappen. De campers zijn vervaardigd door toonaangevende fabrikanten zoals Sunlight, Dethleffs en Crosscamp. Bekijk en vergelijk de verschillende campers van Mcrent in Noorwegen en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!

''''

Waarom Noorwegen een perfecte camper huur bestemming

Door het allemansrecht wat geld in Noorwegen en de andere Scandinavische landen mag je met de camper wildkamperen. Noorwegen is dus ideaal om met de camper een reis te maken, je bent vrij om te gaan en staan waar je maar wilt! In het algemeen heeft Noorwegen een vergelijkbaar klimaat met de buurlanden Zweden en Finland ( link voor het klimaat in Noorwegen). Het meest noordelijke deel maakt deel uit van Lapland (link naar Lapland).

Wandelaar op de beroemde klif van Trolltunga in Noorwegen.

Wellicht leuk om te weten is dat Noorwegen in de top 10 grootste landen van Europa staat en het ongeveer 10 keer zo groot is dan Nederland met nog niet eens een kwart van de bevolking. Noorwegen is een fantastisch vakantieland dichtbij huis en het huren van een camper geeft je de mogelijkheid tot zo veel meer vrijheid om het land te verkennen als geen ander. Een ander voordeel van het huren van een camper in Noorwegen is dat je accommodatie en voertuig in één hebt. In combinatie met het wildkamperen is dit natuurlijk ideaal! Noorwegen is een ontzettend duur vakantieland. Accommodaties, reizen en eten zijn dan vaak de dingen waar veel geld naar toe gaat.

 

In welke steden kan ik een camper huren in Noorwegen?

Bij Rentalcampers kan je een camper huren in Noorwegen in de volgende steden: Oslo, Nordkjosbotn, Bergen, Bjerkvik, Stavanger en Tonsberg

 

Wat kost een camper huren in Noorwegen? 

Bij Rentalcampers zoeken we naar de voordeligste prijs. De kosten voor een camper huren Noorwegen zijn afhankelijk van een aantal factoren! Het is dan ook niet mogelijk om een globale prijs te kunnen geven voor camperhuur in Noorwegen. Vraag snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aan om een concrete prijs indicatie te ontvangen. Het kost je nog geen minuut van je tijd! 

 

Veelgestelde vragen over een camper huren in Noorwegen

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen over camperhuur in Noorwegen! Aarzel niet ons te contacteren bij meer vragen of opmerkingen. 

Wat kost het om een camper te huren in Noorwegen?

De kosten van het huren van een camper in Noorwegen zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

 • De huurperiode
 • De duur van de huur
 • Het type camper en camperverhuurder
 • Het moment van reserveren

Om een exacte prijsopgave te krijgen voor camper huur in Noorwegen, kun je bij Rentalcampers een vrijblijvende offerte aanvragen!

Hoe word de prijs voor de huurcamper in Noorwegen berekend? 

De huurprijs komt als volgt tot stand: 

 • De basis huurprijs van de camper 
 • Plus de eventueel verplichte kosten (toeslagen)
 • Plus de door jou gekozen extra opties/ diensten

Om een specifieke prijsopgave te krijgen voor het huren van een camper in Noorwegen, kun je bij Rentalcampers een gratis offerte aanvragen!

Is camper huur in Noorwegen inclusief verzekering?

In Noorwegen zit er een verzekering inbegrepen in de huurprijs met een gereduceerd (verlaagd) eigen risico. In Noorwegen wordt er een aanvullende verzekering die het eigen risico verder verlaagd als extra optie aangeboden. Daarbij bieden wij ook de Europeesche aan. Deze verzekering dekt het eigen risico volledig (koopt af). Wanneer het bij de verhuurder zelf dus niet mogelijk is het eigen risico volledig af te kopen of dusdanig te verlagen is de Europeesche een goede optie. Specifieke verzekeringsinformatie kan je per desbetreffende verhuurder vinden op de website.

Is camper huur in Noorwegen inclusief kilometers?

Ja! In Noorwegen zijn kilometers over het algemeen inbegrepen in de huurprijs van de camper. Bij Speciale aanbiedingen kan het zo zijn dat er wel kosten worden berekend voor kilometers. Dit word dan duidelijk aangegeven!

Wat zijn de voordelen van het huren van een camper in Noorwegen?
 • Voordeel nummer 1 is dat je in Noorwegen wild mag kamperen en dus vrijwel overal kan staan met de camper, door het allemansrecht. Andere voordelen vullen dit dan ook aan!
 • Flexibiliteit: je hebt de vrijheid om op elk moment naar verschillende bestemmingen te reizen zonder beperkt te worden door specifieke locaties.
 • Kosteneffectiviteit: vooral voor meerdere personen of families. Je deelt de kosten, bespaart op maaltijden en accommodatiekosten en je hoeft geen apart vervoer te regelen.
 • Gemak: accommodatie en vervoer in één, wat de reis vereenvoudigt, gemakkelijker en relaxer maakt!
 • Comfort: moderne campers bieden verschillende voorzieningen, zoals een keuken, badkamer, airconditioning en verwarming. Een comfortabele manier van reizen.
 • Toegankelijkheid: je kunt afgelegen en idyllische locaties bereiken die anders niet toegankelijk zouden zijn vanwege het ontbreken van accommodaties.
 • Ervaring: het huren van een camper biedt een unieke en avontuurlijke reiservaring, waarmee je het land op een andere manier kunt ontdekken.
Wat zijn handige tips voor het huren van een camper in Noorwegen?

Hier zijn vier tips voor het huren van een camper in Noorwegen:

 • Kies voor een professioneel en betrouwbaar verhuurbedrijf met een goede reputatie. Rentalcampers werkt alleen samen met professionele camper verhuur bedrijven en geen particuliere verhuurders.
 • Controleer bij het ophalen de staat van de camper en meld eventuele vragen of opmerkingen direct aan de verhuurder ter plaatse en los deze ter plaatse op voordat je de camper meeneemt.
 • Gebruik reistassen in plaats van harde koffers, deze zijn gemakkelijker op te bergen in de camper!
 • Zorg er ervoor dat je bij het ophalen van de camper begrijpt hoe alle systemen werken en stel vragen als er onduidelijkheden zijn, zodat je goed voorbereid de weg op kan! 
Welk rijbewijs heb ik nodig in Noorwegen?

In Noorwegen is het normale rijbewijs b geldig en is een internationaal rijbewijs niet vereist.

Wat is de minimale leeftijd voor het huren van een camper in Noorwegen?

Voor de campers die wij verhuren in Noorwegen is de minimumleeftijd 21 jaar. Een aantal camper typen in Noorwegen hebben een minimumleeftijd van 25 jaar daarbij moet je drie jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Waar in Noorwegen kan ik de camper ophalen en inleveren?

In Noorwegen kan je een camper huren in Oslo, Nordkjosbotn, Bergen, Bjerkvik, Stavanger en Tonsberg. In Noorwegen moeten de campers weer op dezelfde plek worden ingeleverd. Heb je toch een bepaalde aanvraag contacteer ons dan.

Naar welke landen in Europa kan ik met de huurcamper vanuit Noorwegen reizen?

In Noorwegen is het toegestaan om met de huurcamper door Europa te reizen. Voor landen buiten Europa is er schriftelijk toestemming voor nodig van de verhuurder ter plaatse.

Hoe lang is een offerte camper huur in Noorwegen geldig?

De prijs wordt elke week bijgewerkt door de verhuurders aan de hand van vraag en aanbod. De prijs van een camper is dan ook nooit langer dan een week geldig. De prijs hoeft op korte termijn niet altijd te veranderen maar dit is niet gegarandeerd.

Is een camper huren in Noorwegen voordeliger als je dichter bij de vertrekdatum boekt?

Nee! Over het algemeen worden de camper prijzen in Noorwegen duurder hoe dichter bij de vertrekdatum. Des te eerder je boekt des te voordeliger de prijs zal zijn (er zijn uitzonderingen). Wees er vroeg bij en profiteer zo van de meest voordelige prijzen.