Camper huren in Italië

Italië is het land van romantiek, roemrijke geschiedenisrijke steden en natuurlijk eten, heel veel eten. Op zijn Italiaans 'Essere una buona forchetta', oftewel geniet optimaal van het lekkere eten! Napels is de stad waar de pizza ontstaan is, de beroemde Toren van Pisa en het Colosseum in Rome, het grootste amfitheater ooit gebouwd! Het Romeinse Rijk heeft Italië de meest indrukwekkende geschiedenis achtergelaten. Daarbij komen nog eens de diverse landschappen die Italië herbergt: van prachtige stranden omringd door azuurblauw water en groene binnenlanden tot de Italiaanse Alpen en wijnstreken. Een aantal maanden zou nog niet eens genoeg zijn! Je kunt bij ons een camper huren in Italië op de locaties Bologna, Milaan, Pisa, Roma, Sardinië , Modena en Sassari. 

Lees meer

Vrijblijvende camper offerte aanvragen

Huur een camper in Italië bij Rentalcampers

Rentalcamper heeft een uitgebreid aanbod van diverse campers beschikbaar! Van compacte tweepersoons campers tot luxe, volledig geïntegreerde motorhomes die ideaal zijn voor gezinnen en grotere reisgezelschappen. De campers zijn afkomstig van Europa's leidende fabrikanten in de camperbranche, zoals Sunlight, Dethleffs en Crosscamp. Verken het camperaanbod van Mcrent in Italië en ontvang gemakkelijk en snel een gratis prijsopgave.

''''

Waarom Italië een perfecte camper huur bestemming is

In Italië vind je net als Spanje en Frankrijk je de mooiste en grootste campings van Europa! Vooral als je een camper huurt met een gezin zijn er veel grote campings waar alles op te vinden is. Van grote zwembaden, outdoor activiteiten tot restaurants, winkels en animatieteams voor de kinderen. Italië is een van de bestemmingen die de kroon spant met camper vakanties! Er zijn veel campings en kampeerplekken door het hele land en met de camper kunt en je hebt op vee; plekken de mogelijkheid wild te kamperen.

Sardinië, Italy.

Het is officieel niet toegestaan in Italië en vooral in de meer toeristische gedeeltes kan er strenger op gecontroleerd op worden. In het binnenland en de minder toeristische plekken wordt dit vaak door de vingers gezien en niet zo nauw gecontroleerd. Met toestemming van de grondeigenaren waar je zou willen overnachten is het ook geen probleem. Daarbij komt ook dat er overnacht mag worden in een voertuig om bij te komen van lange afstanden, om de veiligheid op de weg te waarborgen.


In welke steden kan ik een camper huren in Italië?

Bij Rentalcampers kan je een camper huren in Italië in de volgende steden: Bologna, Milaan, Pisa, Roma, Sardinië en Sicilië.

 

Wat kost een camper huren in Italië? 

Bij Rentalcampers zoeken we naar de voordeligste prijs. De kosten voor een camper huren Italië zijn afhankelijk van een aantal factoren! Het is dan ook niet mogelijk om een globale prijs te kunnen geven voor camperhuur in Italië. Vraag snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aan om een concrete prijs indicatie te ontvangen. Het kost je nog geen minuut van je tijd! 

 

Veelgestelde vragen over een camper huren in Italië

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen over camperhuur in Italië! Aarzel niet ons te contacteren bij meer vragen of opmerkingen. 

Wat kost het om een camper te huren in Italië?

De kosten van het huren van een camper in Italië zijn afhankelijk van de volgende factoren: 

 • Periode waar je wilt huren
 • Huur lengte
 • Type camper en verhuurbedrijf
 • Tijd van boeken

Om een juiste prijs indicatie te geven voor camper huur in Italië, kun je bij Rentalcampers een gratis offerte aanvragen!

Hoe word de prijs voor de huurcamper in Italië berekend? 

De huur prijs voor de camper komt als volgt tot stand: 

 • De standaard huurprijs voor de camper
 • + verplichte kosten (eventuele toeslagen) 
 • + geboekte extra's (opties/ diensten)

Om een specifieke prijs indicatie te geven voor het huren van een camper in Italië, kun je bij Rentalcampers een gratis offerte aanvragen!

Is camper huur in Italië inclusief verzekering?

In Italië zit er een verzekering inbegrepen in de huurprijs met een gereduceerd (verlaagd) eigen risico. In Italië wordt er in het algemeen geen aanvullende verzekering die het eigen risico afkoopt of verder verlaagd als extra optie bij de verhuurders aangeboden. Wij bieden de Europeesche aan. Deze verzekering dekt het eigen risico (koopt af). Wanneer het bij de verhuurder zelf dus niet mogelijk is het eigen risico volledig af te kopen of dusdanig te verlagen is de Europeesche een goede optie. Specifieke verzekeringsinformatie kan je per desbetreffende verhuurder vinden op de website.

Is camper huur in Italië inclusief kilometers?

Ja! In Italië zijn kilometers over het algemeen inbegrepen in de huurprijs van de camper. Bij Speciale aanbiedingen kan het zo zijn dat er wel kosten worden berekend voor kilometers. Dit word dan duidelijk aangegeven!

Wat zijn de voordelen van het huren van een camper in Italië?
 • Allereerst biedt het flexibiliteit doordat je niet vastzit aan bepaalde locaties en op elk gewenst moment naar verschillende bestemmingen kunt gaan.
 • Bovendien kan reizen met een camper kosteneffectief zijn, je bespaart op dagelijkse uitgaven, accommodatiekosten en je hebt geen apart vervoer nodig hebt.
 • Daarnaast combineert een camper accommodatie en vervoer, waardoor het reizen makkelijker, relaxer en avontuurlijker wordt!
 • Moderne campers zijn uitgerust met verschillende voorzieningen, zoals een keuken, badkamer, airconditioning en verwarming, waardoor je comfortabel kunt reizen en altijd alles bij de hand hebt!
 • Tot slot biedt een camper toegankelijkheid tot afgelegen en unieke locaties die anders moeilijk bereikbaar zouden zijn vanwege het gebrek aan accommodatie.
Wat zijn handige tips voor het huren van een camper in Italië?
 • Kies voor een camper verhuurbedrijf met een professionele en betrouwbare reputatie, zoals de verhuurders waarmee Rentalcampers samenwerkt!
 • Zorg ervoor dat je bij het ophalen van de camper de staat ervan controleert en eventuele vragen of opmerkingen direct aan de verhuurder ter plaatse meldt. Het is belangrijk om deze problemen op te lossen voordat je op reis gaat.
 • Probeer koffers te vermijden en gebruik in plaats daarvan reistassen, die gemakkelijker op te bergen zijn in de camper.
 • Zorg ervoor dat je alle systemen begrijpt wanneer je de camper ophaalt en vraag om verduidelijking als er iets niet duidelijk is. Op deze manier ben je goed voorbereid om de weg op te gaan!
Welk rijbewijs heb ik nodig in Italië?

In Italië is het normale rijbewijs b geldig en is een internationaal rijbewijs niet vereist.

Wat is de minimale leeftijd voor het huren van een camper in Italië?

Voor de campers die wij verhuren in Italië geld over het algemeen een minimumleeftijd van 21 jaar en daarbij dien je ten minste drie jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een aantal camper typen in Italië hebben een minimumleeftijd van 25 jaar.

Waar in Italië kan ik de camper ophalen en inleveren?

In Italië kan je een camper huren in Bologna, Milaan, Pisa, Roma, Sardinië, Sicilië en Vicenza. In Italië moeten de campers op dezelfde locatie worden ingeleverd. Er kunnen bestemmingen zijn waar er one ways gemaakt kunnen worden. Heb je dus toch een bepaalde aanvraag contacteer ons dan.

Naar welke landen in Europa kan ik met de huurcamper vanuit Italië reizen?

Over het algemeen is het toegestaan om met de huur camper naar alle landen in Europa te reizen, ongeacht waar je de camper ophaalt. Dit zijn de landen waar je niet met de huur camper naar toe mag reizen: Belarus, Kosovo, Moldavië, Marokko, Rusland, Turkije en Oekraïne. Het reizen naar deze landen is enkel toegestaan als hiervoor schriftelijk toestemming voor gegeven is door de verhuurder ter plaatse.

Hoe lang is een offerte camper huur in Italië geldig?

De prijs wordt elke week bijgewerkt door de verhuurders aan de hand van vraag en aanbod. De prijs van een camper is dan ook nooit langer dan een week geldig. De prijs hoeft op korte termijn niet altijd te veranderen maar dit is niet gegarandeerd.

Is een camper huren in Italië voordeliger als je dichter bij de vertrekdatum boekt?

Nee! Over het algemeen worden de camper prijzen in Italië duurder hoe dichter bij de vertrekdatum. Des te eerder je boekt des te voordeliger de prijs zal zijn (er zijn uitzonderingen). Wees er vroeg bij en profiteer zo van de meest voordelige prijzen.