Australië, ofwel 'The Land Down Under'! Kangoeroes, Outback, parelwitte stranden met turquoise blauw water en de rijke geschiedenis van de inheemse bewoners zijn iconisch voor dit land! Voor de liefhebbers onder ons is er ook genoeg Vegemite te bemachtigen. Het is geen geheim dat dit continent adembenemend mooi is. Maar wist je dat Australië een land is van spectaculaire extremen en geografische wonderen?

Al miljoenen jaren ligt Australië geïsoleerd van alle andere werelddelen. Dit heeft mede gezorgd voor de evolutie van een diverse dierenpopulatie en een fascinerende wildernis. Dit maakt het dan ook tot een top wildlife bestemming! Van het staren naar de eeuwenoude muurtekeningen van de Aboriginals en een duik in het azuurblauwe water van de Whitsundays tot een wandeling in de Sydney Harbour met zijn eeuwenoude handelsgeschiedenis. In Australië kan je een camper huren op de volgende locaties: Sydney, Brisbane, Cairns, Melbourne, Perth, Hobart, Alice Springs, Broome, Airlie Beach en Adelaide. 

Lees meer

Gratis camperhuur offerte aanvragen

Huur een camper in Australië bij Rentalcampers

Variërend van compacte twee persoons basic campers tot de meer comfortabelere campers voor het gezin. Bekijk en vergelijk hier de diverse campers van de Australische camper verhuurders.
 

 


 

 

 

In welke steden kan ik een camper huren in Australië?

In Australië kan je op 6 locaties een camper huren, die allemaal met elkaar te combineren zijn. Het is dus mogelijk de huurcamper op een andere locatie in te leveren dan waar deze is opgehaald en zo de meest gave one-way-trip te maken. De camper huur locaties in Australië zijn: 

''''  Airlie Beach
''''  Brisbane
''''  Cairns
''''  Hobart
''''  Melbourne
''''  Sydney
''''  Adelaide
''''  Hobart
''''  Alice Springs
''''  Broome

 

Wat kost een camper huren in Australië?

De kosten voor het huren van een camper in Australië zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder: 

- Het tijdstip van reserverenEen camper huren in Australië word duurder hoe dichterbij de vertrekdatum!
- Verhuurder en type camper. Nieuwere luxe camper, middenklasse camper of budget camper? 
- De camperhuur periode. Hoeveel dagen ben je van plan een camper huren in Australië? In welke periode ben je van plan een camper te huren? Ga je in het hoogseizoen? Zit je gebonden aan een bepaalde periode?

Om precies te weten wat een camper huren in Australië jou kost, kun je in minder dan een minuut en eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen bij Rentalcampers! 

 

Voordelig een camper huren in Australië bij Rentalcampers

Bij Rentalcampers zoeken we de voordeligste prijs en heb je binnen een dag een vrijblijvende offerte! De prijs voor het huren van een camper in Australië word als volgt berekend:

+ Basis huurprijs van de camper. Prijzen per dag welke elke week kunnen wijzigen.
+ Eventuele verplichte. Toeslagen, afhankelijk van verhuurder. 
+ Gekozen extra's. Opties/ diensten die je bij de reservering/boeking gekozen hebt. 

Vraag bij Rentalcampers snel en eenvoudig een offerte aan voor camper huur in Australië! Het kost je nog geen minuut!


Veelgestelde vragen over een camper huren in Australië

Bekijk de meest gestelde vragen over camper huur in Australië met onder andere de voordelen die het huren van een camper in Australië bieden, Tips voor camper huur in Australië en meer!

Camper huren in Australië voordelen
 • Vrijheid en flexibiliteit: Het huren van een camper geeft je de vrijheid om Australië op je eigen voorwaarden te verkennen, zonder dat je vastzit aan een vast reisschema of planning. Je kunt zelf kiezen waar je naartoe wilt en hoe lang je er wilt blijven, waardoor je de flexibiliteit hebt om het meeste uit je reis te halen.
 • Kostenbesparend: Het huren van een camper kan een kosteneffectieve manier zijn om te reizen, omdat je niet apart hoeft te betalen voor accommodatie of transport. Bovendien kun je je eigen maaltijden koken, wat geld kan besparen op uit eten gaan.
 • Comfortabel en handig: Camperverhuur biedt een comfortabele en handige manier om te reizen, omdat je alle voorzieningen die je nodig hebt binnen handbereik hebt. Dit omvat een bed, keuken, badkamer en opslagruimte voor je spullen.
 • Toegang tot afgelegen gebieden: Camperverhuur stelt je in staat om afgelegen gebieden van Australië te bereiken die moeilijk te bereiken zijn met andere vormen van transport. Dit kan je de gelegenheid geven om enkele van de mooiste en meest afgelegen natuurlijke gebieden van het land te verkennen.
 • Ervaring: Het huren van een camper in Australië biedt een ervaring in de natuur die moeilijk te evenaren is in andere vormen van reizen. Je kunt wakker worden met adembenemende uitzichten en onder de sterrenhemel slapen, wat je een onvergetelijk avontuur in de buitenlucht bezorgt.
Camper huren in Australië leeftijd

Voor de campers die wij verhuren in Australië is de minimumleeftijd bij een aantal verhuurders 18 jaar. Dit verschilt per verhuurder en in het algemeen is de minimumleeftijd 21 jaar. Bij een aantal verhuurders dien je ten minste een aantal jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Per verhuurder kan je deze specifiek informatie vinden op de website. 

Camper huren in Australië rijbewijs

In Australië is het normale rijbewijs b geldig en is een aanvullend internationaal rijbewijs daarbij vereist.

Camper huren in Australië verzekering

Bij de meeste verhuurders in Australië heb je een basisverzekering met een eigen risico tussen de 3.000 – 7.500 Dollar afhankelijk van campertype. Aanvullende verzekeringen welke het eigen dusdanig verlagen of afkopen worden als extra opties vanuit de verhuurder zelf aangeboden. Naast deze verzekeringen kun je via ons ook de Europeesche verzekering afsluiten. Deze verzekerd het eigen risico (koopt af). De Europeesche is een externe verzekering buiten de verhuurders om.

Camper huren in Australië kilometers

Ja! De kilometers die je aflegt zijn inclusief in de camper huur prijs.

Waar kan je bij Rentalcampers een camper huren in Australië?

In Australië kan je op locaties door het hele land een camper huren. Door heel Australië kan je de locaties met elkaar combineren. Op de ene locatie de camper ophalen, op een andere locatie inleveren. Dit zorgt voor meer ruimte en flexibiliteit waardoor het dus mogelijk is fantastische one ways te maken. De camper moet wel op de vooraf geboekte locatie worden ingeleverd en kan niet zomaar op een niet geboekte locatie worden ingeleverd.

Camper huren in Australië tips
 • Denk aan een internationaal rijbewijs. Deze is vereist in Australië.
 • Kies de juiste camper: Er zijn veel verschillende soorten campers te huur in Australië, van basic campervans tot luxe motorhomes. Kies de camper die het beste bij je behoeften, budget en comfortniveau past.
 • Plan je route: Australië is een groot land en het plannen van je route van tevoren zal je helpen het meeste uit je reis te halen. Dit hoeft niet te precies, maar een globale route waarbij je uit gaat van een aantal bestemmingen die je hoe dan ook niet wilt missen zorgt ervoor dat je meer uit je reis haalt! Houd ook rekening met de afstanden die je gaat afleggen en de wegcondities.
 • Controleer de verzekering: Zorg ervoor dat je er in ieder geval van op de hoogte bent wat voor verzekering er van toepassing is, wat het eigen risico (en borg) is en of je het wel of niet nodig vind om eventueel aanvullende verzekeringen af te sluiten voor je camperhuur. Het is ook een goed idee om te controleren of het verhuurbedrijf pechhulp aanbiedt in geval van een defect of ongeval.
 • Ken de verkeersregels: Autorijden in Australië kan anders zijn dan wat je gewend bent in andere landen, dus zorg ervoor dat je je vertrouwd maakt met de verkeersregels voordat je vertrekt. Dit omvat snelheidslimieten, verkeersborden en andere voorschriften.
 • Pak de benodigdheden in: Zorg ervoor dat je alle benodigdheden inpakt die je nodig hebt voor je reis en het is handiger om zachte tassen te gebruiken in plaats van harde koffers. Deze zijn makkelijker op te bergen. Bekijk verder of je beddengoed, kookgerei en andere benodigdheden bij de camper reservering kunt boeken en wat er al inbegrepen zit in de huurprijs.
 • Plan voor brandstof- en waterstops: Afhankelijk van je route moet je misschien brandstof- en waterstops plannen onderweg. Zorg ervoor dat je weet waar de benzinepompen en waterbronnen zich bevinden en hoe ver uit elkaar ze liggen. Wees je bewust van de afstanden en denk niet in afgelegen gebieden, ‘ik tank wel bij het volgende station’.
Niet toegestane rijgebieden

Je kunt naar alle staten door heel Australië reizen. Er zijn wel een aantal gebieden waar er schriftelijk toestemming van de verhuurder ter plaatse voor nodig is. Dit zijn vaak de afgelegen en minder begaanbare gebieden. Dit is te vinden in de informatie per verhuurder wanneer je verder gaat bij een bepaald voertuig type via een zoekopdracht. Denk bijvoorbeeld aan reisrestricties zoals onder andere onverharde zandwegen etc. Gebieden als de Northern Territory, Zuid en West Australië en Queensland zijn populaire 4x4 camper bestemmingen. Let op! Vooral in en rond de steden zijn veel tolwegen. Je kan dit zelf regelen en zelfs een aantal dagen nadat je tolwegen gebruikt heb een pas aanschaffen of je kan als extra optie een tol pas erbij kiezen zodat je hier op voorhand al niet op hoeft te letten. Bij een aantal verhuurders is dit verplicht.

Hoelang is een offerte voor camperhuur in Australië bij Rentalcampers geldig?

De prijs wordt elke week bijgewerkt door de verhuurders aan de hand van vraag en aanbod (flexprijzen). De prijs van een camper is dan ook nooit langer dan een week geldig. De prijs hoeft op korte termijn niet altijd te veranderen maar dit is niet gegarandeerd. Over het algemeen wordt het huren van een camper geleidelijk duurder. Hoe dichterbij de vertrekdatum hoe prijziger het wordt. Pas bij een definitieve boeking staat de prijs vast.

Is een camper huren in Australië voordeliger als je dichter bij de vertrekdatum boekt?

Nee! Over het algemeen worden de camper prijzen in Australië duurder hoe dichter bij de vertrekdatum. Des te eerder je boekt des te voordeliger de prijs zal zijn (er zijn uitzonderingen). Wees er vroeg bij en profiteer onder andere van de voordeligere prijzen en eventuele vroeg boek kortingen.

Zijn er tolwegen in Australië?

Ja. Tol wordt toegepast op een aantal wegen in Australië. Je zult waarschijnlijk tolwegen tegenkomen in grote steden in New South Wales, Queensland en Victoria. Het is van belang van de voren goed op te letten op je een tolweg gaat gebruiken omdat deze automatisch/elektronisch worden gecontroleerd. Het is niet mogelijk om te stoppen en ter plaatse bij voorafgaand van een tolweg te betalen. Het is de huurder zijn verantwoordelijk op de hoogte te zijn van de tolwegen en deze kosten te betalen wanneer deze wegen gebruikt worden. Als je deze kosten niet betaald worden deze gefactureerd vanuit de desbetreffende verhuurder en worden hier ook administratie kosten voor gerekend. Betalen van tolwegen kan gemakkelijk via het internet en kan achteraf of vooraf.

Welke campers kan je huren in Australië bij Rentalcampers?

Diverse grote verhuurbedrijven bieden veel mogelijkheden voor het huren van een camper in campers in Australië. Of je nu op zoek bent naar een de basis als in een comfortabele tweepersoonscamper of een luxere, comfortabelere camper voor het hele gezin, Rentalcampers heeft voor elk budget en elke wens een geschikte camper tegen voordelige tarieven! Bekijk en vergelijk het aanbod van de verhuurbedrijven in Australië en vraag vandaag nog een gratis offerte aan bij Rentalcampers!