Camper huren in Ierland

Van het mooie groene binnenland, de imposante kustlijn tot de middeleeuwse kastelen en authentieke Ierse dorpjes, Ierland krijgt vaak niet de aandacht die het verdient! Adembenemende kustroutes zoals de Wild Atlantic Way, fantastische hikes in Connemara National Park, surfen in Donegal of de toerist uithangen in het eeuwenoude Dingle.

Het klavertje dat symbool staat voor The Emerald Isle doet zijn kleur eer aan, Ierland is een van de meest groen gekleurde landen ter wereld. Door de ligging en de warme Noord-Atlantische Stroom heeft Ierland een mild en vochtig gematigd zeeklimaat waar temperaturen in de winter rond de 5 graden en in de zomer tussen de 15 en 20 graden liggen. In combinatie met de regenval zorgt dit voor de mooie groene landschappen ofwel The Emerald Isle, vernoemd naar de edelsteen. Je kunt bij Rentalcampers een camper huren in Ierland op de locaties Dublin en Limerick.

Lees meer

Vrijblijvende camper offerte aanvragen

Huur een camper in Ierland bij Rentalcampers

Bij Rentalcamper heb je een ruime keuze uit diverse campers! Of je nu op zoek bent naar een compacte tweepersoons camper of een luxueuze camper die geschikt is voor gezinnen en grote reisgezelschappen, Rentalcampers biedt campers van de top fabrikanten in de camperindustrie, zoals Sunlight, Dethleffs en Crosscamp. Ontdek nu het camperaanbod van Mcrent in Ierland en ontvang eenvoudig en snel een gratis offerte.

''''

Waarom Ierland een perfecte camper huur bestemming is

Het door de Atlantische Oceaan omringde Ierland is het op twee na grootste eiland van Europa en telt ongeveer een kwart aantal inwoners in vergelijking met Nederland terwijl het eiland ongeveer twee keer zo groot is. De afstanden zijn Ideaal voor een mooie camperreis. Ierland heeft over de honderd campings waar je kan overnachten en ontzettend veel mogelijkheden voor wild kamperen.

Cliffs of Moher in Lislorkan North County Clare, Ireland.
Het is niet officieel toegestaan om met de camper wild te kamperen in Ierland, echter wordt dit in de minder toeristisch gedeeltes zoals nationale parken vaak getolereerd door de overheid en bewoners. Ga niet op plaatsen staan waar specifiek wordt aangegeven niet te overnachten.


In welke steden kan ik een camper huren in Ierland?

Bij Rentalcampers kan je een camper huren in Ierland in de volgende steden: Dublin en Limerick.

 

Wat kost een camper huren in Ierland? 

Bij Rentalcampers zoeken we naar de voordeligste prijs. De kosten voor een camper huren Ierland zijn afhankelijk van een aantal factoren! Het is dan ook niet mogelijk om een globale prijs te kunnen geven voor camperhuur in Ierland. Vraag snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aan om een concrete prijs indicatie te ontvangen. Het kost je nog geen minuut van je tijd! 

 

Veelgestelde vragen over een camper huren in Ierland

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen over camperhuur in Ierland! Aarzel niet ons te contacteren bij meer vragen of opmerkingen. 

Wat kost het om een camper te huren in Ierland?

De kosten voor camper huur in Ierland zijn onder andere afhankelijk van: 

 • De reisperiode
 • lengte van de huur
 • Verhuurbedrijf en soort camper
 • Moment van reserveren

Om een exacte prijs indicatie te kunnen geven voor camper huur in Ierland, kun je bij Rentalcampers snel en gemakkelijk een gratis offerte aanvragen!

Hoe word de prijs voor de huurcamper in Ierland berekend? 

De prijs voor camper huur in Ierland word als volgt berekend:

 • De basis huur prijs
 • Plus eventuele toeslagen (bijkomende kosten)
 • Plus extra's gekozen opties/ diensten

Om een juiste prijs indicatie te kunnen geven voor het huren van een camper in Ierland, kun je bij Rentalcampers een gratis offerte aanvragen!

Is camper huur in Ierland inclusief verzekering?

In Ierland zit er een verzekering inbegrepen in de huurprijs met een gereduceerd (verlaagd) eigen risico. In Ierland wordt er in het algemeen geen aanvullende verzekering die het eigen risico afkoopt of verder verlaagd als extra optie bij de verhuurders aangeboden. Wij bieden de Europeesche aan. Deze verzekering dekt het eigen risico (koopt af). Wanneer het bij de verhuurder zelf dus niet mogelijk is het eigen risico volledig af te kopen of dusdanig te verlagen is de Europeesche een goede optie. Specifieke verzekeringsinformatie kan je per desbetreffende verhuurder vinden op de website.

Is camper huur in Ierland inclusief kilometers?

Ja! In Ierland zijn kilometers over het algemeen inbegrepen in de huurprijs van de camper. Bij Speciale aanbiedingen kan het zo zijn dat er wel kosten worden berekend voor kilometers. Dit word dan duidelijk aangegeven!

Wat zijn de voordelen van het huren van een camper in Ierland?
 • Flexibiliteit en vrijheid om op elk moment naar verschillende bestemmingen te reizen, zonder afhankelijk te zijn van specifieke locaties.
 • Kosteneffectiviteit, bespaar op alledaagse kosten, accommodatiekosten en apart vervoer!
 • Gemak en comfort: Moderne campers combineren accommodatie en vervoer met vrijwel alle voorzieningen die je nodig hebt, zoals een keuken, badkamer, airconditioning en verwarming.
 • Ervaring: een unieke en avontuurlijke reiservaring beleven waarmee je het land vanuit een ander perspectief kunt ontdekken.
Wat zijn handige tips voor het huren van een camper in Ierland?
 • Het is aan te raden om een professioneel en betrouwbaar camperverhuurbedrijf te kiezen. Voorbeelden van dergelijke bedrijven zijn de verhuurders waarmee Rentalcampers samenwerkt.
 • Bij het ophalen van de camper is het belangrijk om de staat van de camper te controleren en eventuele vragen of opmerkingen direct aan de verhuurder ter plaatse te melden.
 • Om bagage gemakkelijker op te bergen in de camper, is het beter om reistassen te gebruiken in plaats van koffers.
 • Het is van belang om tijdens het ophalen van de camper alle systemen ervan zo goed mogelijk te begrijpen en eventuele vragen te stellen als er iets onduidelijk is. Dit zal ervoor zorgen dat u goed voorbereid de weg op gaat.
Welk rijbewijs heb ik nodig in Ierland?

In Ierland is het normale rijbewijs b geldig en is een internationaal rijbewijs niet vereist.

 

Wat is de minimale leeftijd voor het huren van een camper in Ierland ?

Voor de campers die wij verhuren in Ierland geld over het algemeen een minimumleeftijd van 25 jaar en daarbij dien je ten minste 5 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er zijn een aantal camper typen in Ierland waar je 8 jaar in het bezit moet zijn van een geldig rijbewijs.

Waar in Ierland kan ik de camper ophalen en inleveren?

In Ierland kan je een camper huren in Dublin en Limerick. In Ierland moeten de campers op dezelfde locatie worden ingeleverd. Er kunnen bestemmingen zijn waar er one ways gemaakt kunnen worden. Heb je dus toch een bepaalde aanvraag contacteer ons dan.

Naar welke landen in Europa kan ik met de huurcamper vanuit Ierland reizen?

Over het algemeen is het toegestaan om met de huur camper naar alle landen in Europa te reizen, ongeacht waar je de camper ophaalt. Dit zijn de landen waar je niet met de huur camper naar toe mag reizen: Belarus, Kosovo, Moldavië, Marokko, Rusland, Turkije en Oekraïne. Het reizen naar deze landen is enkel toegestaan als hiervoor schriftelijk toestemming voor gegeven is door de verhuurder ter plaatse.

Hoe lang is een offerte camper huur in Ierland geldig?

De prijs wordt elke week bijgewerkt door de verhuurders aan de hand van vraag en aanbod. De prijs van een camper is dan ook nooit langer dan een week geldig. De prijs hoeft op korte termijn niet altijd te veranderen maar dit is niet gegarandeerd.

Is een camper huren in Ierland voordeliger als je dichter bij de vertrekdatum boekt?

Nee! Over het algemeen worden de camper prijzen in Ierland duurder hoe dichter bij de vertrekdatum. Des te eerder je boekt des te voordeliger de prijs zal zijn (er zijn uitzonderingen). Wees er vroeg bij en profiteer zo van de meest voordelige prijzen.