Camper huren in Portugal

Portugal spant de kroon op het vlak waar fantastische landschappen samenkomen met een intrigerende geschiedenis! Van 's werelds op een na oudste hoofdstad, Lissabon, het authentieke Castelo dos Mouros en de unieke wijngebieden van Porto tot de indrukwekkende kust van de Algarve en de groene landschappen van Noord-Portugal. Een rijke geschiedenis ingepakt in een idyllische omgeving, dat is wat je van Portugal kan verwachten. Ontdek plekken zoals de kust van Vicentine met Praia da Cordoama, Arrabida National Park aan de voet van Lissabon, het middeleeuwse Óbidos en de Duoro Vallei in de achtertuin van Porto. In Portugal vind je Europa's mooiste bezienswaardigheden! Je kan bij Rentalcampers een camper huren in Portugal op de locaties Lissabon, Porto, Coimbra en Algarve.

Lees meer

Vrijblijvende camper offerte aanvragen

Huur een camper in Portugal bij Rentalcampers

Bij Rentalcamper heb je de keuze uit een uitgebreid aanbod van verschillende campers! Van compacte tweepersoons campers tot de meer luxueuze campers die perfect zijn voor gezinnen en grotere reisgezelschappen. Campers afkomstig van de vooraanstaande fabrikanten in de camperindustrie, zoals Sunlight, Dethleffs en Crosscamp. Ontdek het camperaanbod van Mcrent in Portugal en ontvang snel en eenvoudig een gratis offerte.

''''

Waarom Portugal een perfecte camper huur bestemming is

In Portugal kan je op 4 locaties een camper huren. Doordat er verschillende one ways mogelijk zijn kan je een fantastische camperreis uitstippelen. Begin je camperreis bijvoorbeeld in Porto en rij langs de hele Westkust en lever de camper in Lissabon in of zelfs verder, Faro! Hoewel het officieel niet is toegestaan om wild te kamperen is Portugal ideaal met de camper.

Strand met rotsen op de achtergrond in Santa Cruz Portugal.

Naast het talrijk aantal campings vind je er ook veel voordelige camperplaatsen zoals bij privéterreinen of boerderijen van particulieren én zelfs speciale gratis camperplaatsen wat uitdrukkelijk geautoriseerd is voor het kamperen. Hier kan je dus gratis met de camper staan. Meestal zijn dit eenvoudige camperplaatsen, maar ontzettend mooie plekken! 

 

In welke steden kan ik een camper huren in Portugal?

Bij Rentalcampers kan je een camper huren in Portugal in de volgende steden: Lissabon, Porto, Coimbra en Algarve.

 

Wat kost een camper huren in Portugal? 

Bij Rentalcampers zoeken we naar de voordeligste prijs. De kosten voor een camper huren Portugal zijn afhankelijk van een aantal factoren! Het is dan ook niet mogelijk om een globale prijs te kunnen geven voor camperhuur in Portugal. Vraag snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aan om een concrete prijs indicatie te ontvangen. Het kost je nog geen minuut van je tijd! 

 

Veelgestelde vragen over een camper huren in Portugal

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen over camperhuur in Portugal! Aarzel niet ons te contacteren bij meer vragen of opmerkingen. 

Wat kost het om een camper te huren in Portugal?

De kosten van het huren van een camper in Portugal zijn afhankelijk van de volgende factoren: 

 • De periode waarin je wilt huren
 • Camper huur lengte 
 • Soort camper en verhuurbedrijf
 • Wanneer je de camper reserveert

Om een correcte prijs indicatie te geven voor camper huur in Portugal, kun je bij Rentalcampers snel en eenvoudig een gratis offerte aanvragen!

Hoe word de prijs voor de huurcamper in Portugal berekend? 

De camper huur prijs word als volgt berekent: 

 • De standaard huurprijs van de camper
 • Plus bijkomende kosten (eventuele verplichte toeslagen)
 • Plus gekozen extra's (opties/ diensten)

Om een concrete prijs indicatie te geven voor het huren van een camper in Portugal, kun je bij Rentalcampers een gratis offerte aanvragen!

Is camper huur in Portugal inclusief verzekering?

In Portugal zit er een verzekering inbegrepen in de huurprijs met een gereduceerd (verlaagd) eigen risico. In Portugal wordt er in het algemeen geen aanvullende verzekering die het eigen risico afkoopt of verder verlaagd als extra optie bij de verhuurders aangeboden. Wij bieden de Europeesche aan. Deze verzekering dekt het eigen risico (koopt af). Wanneer het bij de verhuurder zelf dus niet mogelijk is het eigen risico volledig af te kopen of dusdanig te verlagen is de Europeesche een goede optie. Specifieke verzekeringsinformatie kan je per desbetreffende verhuurder vinden op de website.

Is camper huur in Portugal inclusief kilometers?

Ja! In Portugal zijn kilometers over het algemeen inbegrepen in de huurprijs van de camper. Bij Speciale aanbiedingen kan het zo zijn dat er wel kosten worden berekend voor kilometers. Dit word dan duidelijk aangegeven!

Wat zijn de voordelen van het huren van een camper in Portugal?
 • Flexibiliteit: de vrijheid om op elk gewenst moment naar verschillende bestemmingen te reizen zonder afhankelijk te zijn van specifieke locaties.
 • Kosteneffectiviteit: besparingen op alledaagse kosten, accommodatiekosten en apart vervoer!
 • Gemak en comfort: accommodatie en vervoer worden gecombineerd in moderne campers met vrijwel alle voorzieningen, zoals een keuken, badkamer, airconditioning en verwarming zorgen voor de meest comfortabele manier van reizen.
 • Ervaring: een unieke en avontuurlijke reiservaring waarmee je het land vanuit een andere oogpunt kan gaan ontdekken. 
Wat zijn handige tips voor het huren van een camper in Portugal?
 • Het is belangrijk om een camperverhuurbedrijf te kiezen dat professioneel en betrouwbaar is. Voorbeeld van deze bedrijven zijn de verhuurders waar Rentalcampers mee samenwerkt.
 • Bij het ophalen van de camper dient u de staat van de camper te controleren en eventuele vragen of opmerkingen direct aan de verhuurder ter plaatse te melden.
 • Om bagage gemakkelijker op te bergen in de camper, kunt u beter kiezen voor reistassen in plaats van harde koffers.
 • Tijdens het ophalen van de camper is het belangrijk om alle systemen ervan zo goed mogelijk te begrijpen en vragen te stellen als er iets onduidelijk is. Zo kunt u goed voorbereid de weg op gaan. 
Welk rijbewijs heb ik nodig in Portugal?

In Portugal is het normale rijbewijs b geldig en is een internationaal rijbewijs niet vereist.

 

Wat is de minimale leeftijd voor het huren van een camper in Portugal?

Voor de campers die wij verhuren in Portugal geld over het algemeen een minimumleeftijd van 21 jaar en daarbij in bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Waar in Portugal kan ik de camper ophalen en inleveren?

In Portugal kan je een camper huren in Lissabon, Porto, Coimbra en de Algarve. In Portugal moeten de campers over het algemeen op dezelfde locatie worden ingeleverd. Er zijn een aantal locaties waar er one ways gemaakt kunnen worden. Heb je dus toch een bepaalde aanvraag contacteer ons dan.

Naar welke landen in Europa kan ik met de huurcamper vanuit Portugal reizen?

Over het algemeen is het toegestaan om met de huur camper naar alle landen in Europa te reizen, ongeacht waar je de camper ophaalt. Het reizen naar landen buiten Europa is enkel toegestaan als hiervoor schriftelijk toestemming voor gegeven is door de verhuurder ter plaatse. Reizen naar niet veilige en oorlogsgebieden is niet toegestaan. Dit zijn onder andere landen waar je niet met de huur camper naar toe mag reizen: Belarus, Kosovo, Moldavië, Marokko, Rusland, Turkije en Oekraïne.

Hoe lang is een offerte camper huur in Portugal geldig?

De prijs wordt elke week bijgewerkt door de verhuurders aan de hand van vraag en aanbod. De prijs van een camper is dan ook nooit langer dan een week geldig. De prijs hoeft op korte termijn niet altijd te veranderen maar dit is niet gegarandeerd.

Is een camper huren in Portugal voordeliger als je dichter bij de vertrekdatum boekt?

Nee! Over het algemeen worden de camper prijzen in Portugal duurder hoe dichter bij de vertrekdatum. Des te eerder je boekt des te voordeliger de prijs zal zijn (er zijn uitzonderingen). Wees er vroeg bij en profiteer zo van de meest voordelige prijzen.